Biserica din lemn cu Hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” Mănăstirea

Biserica veche de lemn, cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din satul Mănăstirea, comuna Giulești, se află pe locul fostului lăcaș monahal care ființase acolo pe la 1560, fiind desființat însă prin 1782, în timpul împăratului Iosif al II-lea.

Vezi mai mult

Biserica de zid cu Hramul „Adormirea Maicii Domnului” Giulești

Biserica Adormirea Maicii Domnului a fost începută în anul 1900, pe proprietatea boierului Alexandru Costescu, din satul Giuleşti, acesta fiind şi cel ce a suportat cheltuielile necesare construcţiei.

Vezi mai mult

Biserica din Lemn cu Hramul „Sfântul Nicolae” Ferești

Biserica de lemn cu hramul “Sfântul Nicolae” din Ferești a fost construită, conform datărilor dendrocronologice, în 1798, de o echipă de meșteri germani (Al. Baboș).

Vezi mai mult

Casa Memoriala „Ilie Lazar” din Giulești

Monument de arhitectură tradițională, a aparținut inițial protopopului greco-catolic Vasile Mihalyi și a fost edificată în anul 1826, așa cum atestă inscripția în limba latină. Pe spatele meștergrindei se află, săpată în lemn, o altă inscripție: „urmaș Lazăr”, cele două familii fiind înrudite.

Vezi mai mult

Troița Rednicenilor Berbești

De la începutul sec. al XVII-lea, în mai multe localități existau troițe la capătul satului, sau în intersecții, aici în Maramureș sculptate în lemn.

Vezi mai mult

Troița din cimitirul vechi al satului Berbești

Troița a fost ridicată în memoria celor 7 polonezi care au murit participând la eliberarea satelor maramureșene din timpul invaziei rușilor (3-6 octombrie 1914) și a berbeștenilor care s-au jertfit în Primul Război Mondial.

Vezi mai mult

Sari la conținut