Biserica din lemn cu Hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” Mănăstirea
Biserica veche de lemn, cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din satul Mănăstirea, comuna Giulești, se află pe locul fostului lăcaș monahal care ființase acolo pe la 1560, fiind desființat însă prin 1782, în timpul împăratului Iosif al II-lea.
Biserica de zid cu Hramul „Adormirea Maicii Domnului” Giulești
Biserica Adormirea Maicii Domnului a fost începută în anul 1900, pe proprietatea boierului Alexandru Costescu, din satul Giuleşti, acesta fiind şi cel ce a suportat cheltuielile necesare construcţiei.
Biserica din Lemn cu Hramul „Sfântul Nicolae” Ferești
Biserica de lemn cu hramul “Sfântul Nicolae” din Ferești a fost construită, conform datărilor dendrocronologice, în 1798, de o echipă de meșteri germani (Al. Baboș).
Casa Memoriala „Ilie Lazar” din Giulești
Monument de arhitectură tradițională, a aparținut inițial protopopului greco-catolic Vasile Mihalyi și a fost edificată în anul 1826, așa cum atestă inscripția în limba latină. Pe spatele meștergrindei se află, săpată în lemn, o altă inscripție: „urmaș Lazăr”, cele două familii fiind înrudite.
Troița Rednicenilor Berbești
De la începutul sec. al XVII-lea, în mai multe localități existau troițe la capătul satului, sau în intersecții, aici în Maramureș sculptate în lemn.
Troița din cimitirul vechi al satului Berbești
Troița a fost ridicată în memoria celor 7 polonezi care au murit participând la eliberarea satelor maramureșene din timpul invaziei rușilor (3-6 octombrie 1914) și a berbeștenilor care s-au jertfit în Primul Război Mondial.